Glutenvrije producten

Glutenallergie komt steeds vaker voor en dus moeten steeds meer mensen glutenvrije voeding nemen. De opmars van de glutenallergie komt niet onverwacht. De voedingsindustrie heeft het voordeel van de gluten ontdekt. Met extra gluten kunnen bakkersproducten, koekjes, cakes, maar ook andere voedingsmiddelen als soepen enzovoort, op een goedkope manier verstevigd worden, waardoor er minder andere (lees duurdere) voedingsmiddelen in verwerkt hoeven te worden. Dat betekent een lager kostenplaatje en een hogere winst. Welke fabrikant zou daar niet voor kiezen?

   
 
 

Wie tot nu toe niet allergisch was voor gluten, kan dat wel worden nu de industrie steeds meer gebruik maakt van een grotere dosis gluten in haar voedingsproducten. Dat is dan ook de oorzaak van het stijgende aantal patiŽnten met coeliakie (glutenallergie) dat een glutenvrij dieet moet volgen. Leuk is dat niet, want het dieet is niet gemakkelijk.

Gelukkig zijn er steeds meer glutenvrije producten zoals bijvoorbeeld de glutenvrije lasagne bladen, glutenvrije pasta, spaghetti, enzovoort.  Onze winkel biedt een ruim assortiment Glutenvrije voeding. Waaronder Lieke is Vrij, dit merk is zowel biologisch, lactose vrij en Glutenvrij.

 

     
 

  © Biowinkel De Liemers